Meer Informatie Hier Beschikbaar

Borderline bij mannen: Komt dat niet alleen bij vrouwen voor?

  • Door: Kim
  • Datum: oktober 12, 2021
  • Leestijd: 2 min.

Is borderline een typische vrouwenaandoening? Het lijkt zo: Minder dan een kwart van de mensen met borderline zijn mannen. Maar Australische onderzoekers schreven recent in een literatuuroverzicht dat dit deels komt doordat behandelaars borderline bij de man simpelweg niet herkennen.

De reden waarom vrouwen vaker de diagnose BPS krijgen dan mannen, kan te maken hebben met het feit dat seksueel misbruik vaker voorkomt bij vrouwen. Het is echter ook onwaarschijnlijk dat mannen hulp zoeken bij instanties voor geestelijke gezondheidszorg.

Waarom is borderline bij een man zo moeilijk te diagnosticeren?

Volgens hen is één van de redenen voor deze situatie dat borderline-mannen meer ‘externaliserend’ gedrag vertonen dan vrouwen. Dit betekent onder andere dat ze meer geneigd zijn om agressief en gewelddadig te zijn naar anderen toe. Daarom is de kans groter dat mannen met borderline worden gediagnosticeerd als iemand met “antisociale persoonlijkheidsstoornis” dan als de meer geschikte diagnose van “borderline persoonlijkheidsstoornis”.

Borderline herkennen

In het handboek van psychiatrische stoornissen, de DSM-5, staan 9 kenmerken van borderline. Om in aanmerking te komen voor de diagnose borderline moet iemand aan 5 kenmerken voldoen. Herken jij jezelf in de symptomen van borderline?

Snel en effectief stress en zorgen verminderen?

In dit artikel heb je kunnen lezen over borderline bij de man. Ben jij (of iemand anders) op zoek naar een goede manier om stress en zorgen effectief te verminderen zodat je weer kunt gaan genieten van het leven? Schrijf je nu in voor online training: “Nooit Meer Zorgen of Stress”. Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je te bevrijden van de stress in het leven. Je kunt sneller een zorgeloos leven leiden dan je denkt. Je wordt hierin stap voor stap begeleid. Talloze cursisten gingen je voor. Ze hebben het plezier en de ontspanning in het leven weer teruggevonden!

Klik hier om meer informatie te lezen over de Online Training ‘Nooit meer Zorgen of Stress’. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Niet gelukkig in de relatie? Deze training helpt jou te ontspannen om zo wellicht tot een beter besluit te kunnen komen.
borderline relatie herstellen

Previous Post

Relatie herstellen bij borderline: Hoe doe ik dat?

Next Post

Heb je dromen over een vreemdgaande partner? Dit kan het betekenen