Meer Informatie Hier Beschikbaar

Relatie herstellen bij borderline: Hoe doe ik dat?

  • Door: Kim
  • Datum: oktober 12, 2021
  • Leestijd: 3 min.

Deze vraag krijgen we regelmatig gesteld: ‘Hoe kan ik mijn relatie met borderline herstellen?’ Sommige relaties ontwikkelen zich beter dan andere. Ruzies of discussies zijn echter onvermijdelijk. Dit is helemaal niet erg. Je leert de ander alleen maar beter kennen omdat je weet wat de ander niet leuk vindt. Ruzies zijn eigenlijk overal. In de familie, maar ook met gewone vrienden. Het argument in de relatie is helemaal geen probleem, totdat het echt uit de hand loopt. Ruzie maken kan natuurlijk over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan. Op een gegeven moment, als een stel elke dag ruzie maakt, kan een stel uit elkaar gaan, en heeft deze relatie geen zin meer.

Relatieproblemen bij borderline

Iemand met borderline kan maar weinig doen aan de vele discussies in jullie relatie. Dat klinkt misschien heel makkelijk, maar iemand met borderline heeft vooral problemen met zichzelf.

Jij bent bereidt om met iemand samen te zijn die last heeft van borderline. Toch zijn er nu problemen ontstaan in jullie relatie die te maken hebben met borderline, en jij weet nu niet hoe je daarmee omgaat.

Iemand met borderline is ten eerste erg onzeker. Het is logisch dat jij je misschien irriteert aan het feit dat je partner steeds zegt ‘ik ben zo lelijk’ of ‘ik ben niets waard’.

Hoe kan ik mijn relatie herstellen bij borderline?

Het is ook moeilijk om hier mee om te gaan. Wat moet je wel en niet zeggen? Jij weet het beste wat je tegen je partner kunt zeggen. Voor mensen met borderline is het belangrijk om die persoon niet de grond in te trappen. Dit maakt deze persoon alleen maar onzekerder en dit heeft consequenties.

Ook is het bij borderline een probleem dat de partner alles of niets wil. Als je een relatie wilt met iemand met borderline is het dus heel belangrijk om je voor de volle 100% in te zetten voor je relatie. Je partner zal namelijk al snel denken dat je niets voor je partner over hebt als je je niet helemaal inzet. Natuurlijk is het veel werk, maar je houdt van je partner, dus dan moet je ook bereidt zijn om je ervoor in te zetten.

Het derde punt is dat mensen met borderline extreem bang zijn om verlaten te worden. Je moet je partner dus absoluut laten weten dat je er altijd zal zijn voor je partner, en niet weg zal gaan. Dit kan je zeggen, maar je kunt het ook laten merken. Doe regelmatig leuke dingen samen, en ga eens romantisch uit eten. Verwen je partner en wees lief voor elkaar om niet te maken te krijgen met deze extreme verlatingsangst. Laat blijken dat je echt van je partner houdt!

Snel en effectief stress en zorgen verminderen?

In dit artikel heb je kunnen lezen hoe je jouw relatie met borderline zou kunnen herstellen. Ben jij (of iemand anders) op zoek naar een goede manier om stress en zorgen effectief te verminderen zodat je weer kunt gaan genieten van het leven? Schrijf je nu in voor online training: “Nooit Meer Zorgen of Stress”. Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je te bevrijden van de stress in het leven. Je kunt sneller een zorgeloos leven leiden dan je denkt. Je wordt hierin stap voor stap begeleid. Talloze cursisten gingen je voor. Ze hebben het plezier en de ontspanning in het leven weer teruggevonden!

Klik hier om meer informatie te lezen over de Online Training ‘Nooit meer Zorgen of Stress’. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Niet gelukkig in de relatie? Deze training helpt jou te ontspannen om zo wellicht tot een beter besluit te kunnen komen.
depressie partner

Previous Post

Depressieve partner: Hoe ga je daar mee om?

Next Post

Borderline bij mannen: Komt dat niet alleen bij vrouwen voor?

borderline bij man