Meer Informatie Hier Beschikbaar

Heb je dromen over een vreemdgaande partner? Dit kan het betekenen

  • Door: Kim
  • Datum: januari 1, 2022
  • Leestijd: 3 min.

Een nachtmerrie op zich is al erg genoeg, maar als je een nare droom hebt over je partner weten we in de ochtend meestal even niet wat we moeten doen. Sommige mensen kunnen het makkelijk van zich afschuiven, ook ik hoor in deze categorie. Ik weet dat het niet echt is, maar soms voelen dromen zo echt aan dat wanneer je wakker wordt je even denkt dat het echt zo is. Heb je ooit gedroomd dat je partner vreemd gaat en vraag jij je af wat de betekenis van deze droom is? Ik zocht het voor je uit en heb de antwoorden.

Wist je dat je 4 tot 7 dromen per nacht kunt hebben? Dit maakt het extra vervelend dat juist deze droom is blijven hangen! Zelfs als je weet dat je partner 200% te vertrouwen is. Het is goed om te weten dat dit soort dromen heel vaak voorkomen, je bent niet alleen.

Wat is de betekenis van deze droom?

Slechte dromen zijn een uitlaatklep voor je emoties. Jammer genoeg zijn je emoties niet de enige met schuld. Onbewust droom je over je partner die vreemdgaat omdat jij er zelf óók onzeker over bent. Je vertrouwt iets in ieder geval niet, dit probleem kan ook bij je partner liggen. Het kan ook heel goed kunnen dar je onbewust jezelf niet vertrouwt en je partner een reflectie is.

Therapie

Dromen dat je partner vreemdgaat is nooit leuk maar gelukkig zit er ook een positieve kant aan het verhaal! Deze droom helpt je bij het verwerken van je emoties. Het is net zoiets als gratis therapie. In je slaap heeft je brein de tijd om alles wat er die dag is gebeurt te boven te komen. Als je droomt over je partner die vreemdgaat kan het dus heel goed zijn dat je brein andere belangrijke emoties in de relatie op een rij probeert te zetten, dit helpt je natuurlijk ook als je wakker bent.

Wat moet je nu doen?

Zulke dromen over je partner hebben kunnen ook veranderen hoe je over de relatie denkt als je wakker bent, maar niet op een goede manier. De belangrijkste tip als het gaat over deze situatie is dan ook om geen aannames te maken. Probeer om niet boos te worden. Maar wat moet je wel doen? Probeer de oorzaak te vinden! Zijn jullie gaan samenwonen? Of is je partner voor een langere tijd weg? Dit soort gebeurtenissen kunnen de oorzaak van je droom zijn.

Vertel ook je partner wat je dwarszit. Nadat jullie alles samen hebben besproken heeft je partner 9 van de 10 keer al je zorgen weggenomen, en dat is natuurlijk hartstikke fijn.

Snel en effectief stress en zorgen verminderen?

In dit artikel heb je kunnen lezen over de betekenis van de droom dat je partner vreemd gaat. Ben jij (of iemand anders) op zoek naar een goede manier om stress en zorgen effectief te verminderen zodat je weer kunt gaan genieten van het leven? Schrijf je nu in voor online training: “Nooit Meer Zorgen of Stress”. Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je te bevrijden van de stress in het leven. Je kunt sneller een zorgeloos leven leiden dan je denkt. Je wordt hierin stap voor stap begeleid. Talloze cursisten gingen je voor. Ze hebben het plezier en de ontspanning in het leven weer teruggevonden!

Klik hier om meer informatie te lezen over de Online Training ‘Nooit meer Zorgen of Stress’. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

borderline bij man

Previous Post

Borderline bij mannen: Komt dat niet alleen bij vrouwen voor?

Next Post

Relatietherapie, wat houdt dat in?

relatietherapie