Informatie over angst en depressie

Gall en Gall: De top 5 lekkerste wijnen om met je partner te drinken

  • Door: Kim
  • Datum: juli 15, 2022
  • Leestijd: 4 min.

Ik heb een aantal favorieten bij Gall en Gall. Als ze dan ook nog eens in de aanbieding zijn, kun je niets anders doen dan je eraan overgeven. Heerlijke doordrinkers voor de doordeweekse dag of bij een lekker zomers gerecht. Ik zie mezelf al als een god in Frankrijk in de zon zitten. Kom maar op!

Dit zijn mijn favorieten: 5 lekkere wijnen van Gall & Gall. Een een-tweetje met je Gall & Gall-kaart, want die heb je er na één doosje gelijk uit.

Op dit moment zijn de Wilde Wijndagen weer in volle gang. Scoor de tweede fles voor de halve fles. Yes!

Gall en Gall wijn #1:Krachtpatser uit Mendoza

Catena Malbec Lunlunta – Mendoza, Argentinië

In 1902 plantte Nicolas Catena, van Italiaanse komaf, zijn eerste malbec wijngaard en vandaag de dag is Catena één van de grootste wijnhuizen van Argentinië. Tijdens de voorjaarsproeverij van Vinites heb ik bijna alle malbec van het huis geproefd. Deze malbec komt van een specifiek gebied in de Mendoza, de Lunlunta op 920 meter hoogte. Hoogte betekent koelte in de nacht, waar het kwik overdag wel flink kan stijgen. Die temperatuurschommeling geeft de wijn structuur (frisse zuren) mee. En dat proef je.

Hoewel ik geen fan ben van de Alamos (de goedkopere wijn van Catena), ben ik over deze versie zeker te spreken. Met de aanbiedingsprijs van 8 euro heb je écht een mooie wijn in huis.

Gall en Gall wijn #2: Fris, stuivend lekkers uit Nieuw-Zeeland

Whale’s Tale Sauvignon Blanc – Marlborough, Nieuw Zeeland

Daar waar tout Nederland voor de Clearwater Cove gaat, kachel ik door naar de Whale’s Tale. Typisch sauvignon uit Nieuw-Zeeland met tropisch fruit en groene kruiden. Eigenlijk zijn het gewoon broertjes van elkaar, want Clearwater Cove wordt net als de Whale’s Tale ook geproduceerd door Peter Yealands, maar dat terzijde. Hang je neus even boven je glas en je weet weer dat je leeft.

Gall en Gall wijn #3: Bijzondere bubbels

De Chanceny – Vouvray, Loire

Ook viel mijn oog op deze fles bubbels uit Vouvray. Ten eerste ziet de fles er gelikt uit. Ja, don’t judge a book by its cover, maar het telt gewoon wel een beetje mee. Denk niet dat je hiermee hetzelfde als Champagne in huis haalt. Bubbels uit Vouvray worden gemaakt van chenin blanc, zo ook deze. Chenin is een bijzondere druif. Jancis Robinson noemt het één van de meest veelzijdige druiven ter wereld. Er worden frisse witte wijnen van gemaakt, stil en mousserend, maar ook de meest rijke dessertwijnen. In deze bubbel geen groene appel zoals Champagne, maar rijp fruit, amandelen en honing.

Gall en Gall wijn #4: Alom geprezen

Badenhorst Secateurs Chenin Blanc – Paarl, Zuid-Afrika

Nog een 100% chenin blanc in dit rijtje, maar nu uit Zuid-Afrika waar de druif ook lekker gedijt. Dankzij een artikel van Culy heb ik de wijn ontdekt. De wijn werd alom geprezen door wijnprofessionals, dus daar wilde ik natuurlijk meer van weten. Een nieuwe ontdekking. Mooie zuren, toefje honing en ook dat rijpe fruit waar chenin bekend om staat: meloen en perzik. Ik schonk ‘m met meloen met ham, een daverend succes al zeg ik het zelf.

Tot slot, wijn #5: Even terug naar waar het begon

Domaine l’Amaurige – Provence, Frankrijk

Met het oog op de zomer én een terugblik op waar het allemaal begon, kies ik natúúrlijk ook een rosé uit de Provence. Die van Domaine l’Amaurige is al lange tijd favoriet. Gemaakt van de echte Provencaaltjes: grenache, syrah en cinsault. Dit is zo’n wijn die je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Als de zon dan een keer doorbreekt, ben jij in ieder geval klaar voor de start met deze rosé in de koelkast. Het succesrecept van de Provence van rood fruit, citrus en kruiden komt hier mooi naar voren. Doe nog maar een glas. Lekker bij gamba’s, maar kan zeker ook bij een stukje vlees van de BBQ.

Wil je je relatie verbeteren?

In dit artikel heb je kunnen lezen wat de 5 beste wijnen zijn die je met je partner kunt drinken, deze zijn allemaal te koop bij Gall en Gall. Ben je op zoek naar een manier om de relatie met je partner te verbeteren? Meld je dan nu aan voor de Online Training: ‘Betere Relaties’.

Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je relaties te verbeteren met je partner en tevens iedereen die belangrijk voor je is. Het hoeft geen jaren te duren voordat je kunt genieten van gezonde relaties! Je wordt stap voor stap begeleid. Ze hebben de uitdagingen in hun relaties opgelost – en het plezier in hun relaties weer teruggevonden! Speciale aanbieding: Bestel nu en ontvang ruim 66% korting!

Klik hier om meer informatie te lezen over de Online Training ‘Betere Relaties’. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

vreemdgaan app

Previous Post

Vreemdgaan Apps: Welke is het beste?

Next Post

Toxische relatie: Wat is het en hoe ga je er mee om?

toxische relatie