Meer Informatie Hier Beschikbaar

Relatietherapie, wat houdt dat in?

  • Door: Kim
  • Datum: februari 28, 2022
  • Leestijd: 2 min.

Bij relatietherapie ligt de focus op het achterhalen van de problemen in de relatie en het werken aan verbetering. Soms is het nodig dat partners niet enkel samen werken aan hun relatie, maar is er ook persoonlijke groei nodig. Onderwerpen die vaak worden besproken zijn: communicatie, intimiteit, trouw en het gezin.

Relatieproblemen kunnen ontstaan als er vaak sprake is van conflictvermijding of als er juist regelmatig verhitte discussies zijn. Tijdens de relatietherapie worden deze situaties besproken en leren jullie communiceren en omgaan met emoties. Samen met de therapeut wordt er gekeken naar oplossingen. Deze oplossingen zal het vertrouwen in jullie relatie of huwelijk vergroten.

Relatieproblemen oplossen met relatietherapie

Veel stellen die in relatietherapie gaan, ervaren al langere tijd relatieproblemen. Huwelijkstherapie is alleen succesvol als beide partners gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met het verbeteren van de relatie.

Een relatietherapeut helpt bij het blootleggen van onderliggende patronen in jullie relatie, zodat jullie weer uit de negatieve spiraal komen. Dit kost echter wel tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Natuurlijk moeten jullie ook bereid zijn om compromissen te sluiten in jullie relatie. Daarnaast is reflecteren ook een belangrijke stap in het oplossen van relatieproblemen.

Wanneer relatietherapie volgen?

In een relatie kunnen verschillende relatieproblemen ontstaan. Relatieproblemen die vaak voorkomen, zijn:

  • Communicatieproblemen
  • Twijfel of je een punt achter je relatie moet zetten
  • Vaak ruzie maken
  • Elkaar niet begrijpen
  • Weinig tijd voor elkaar vrij maken

Wanneer je deze relatieproblemen herkent, is het goed om de stap te zetten en relatietherapie te gaan volgen.

Snel en effectief stress en zorgen verminderen?

In dit artikel heb je kunnen lezen wat relatietherapie precies inhoudt. Ben jij (of iemand anders) op zoek naar een goede manier om stress en zorgen effectief te verminderen zodat je weer kunt gaan genieten van het leven? Schrijf je dan nu in voor de online training: “Nooit Meer Zorgen of Stress”. Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je te bevrijden van de stress in het leven. Je kunt sneller een zorgeloos leven leiden dan je denkt. Je wordt hierin stap voor stap begeleid. Talloze cursisten gingen je voor. Ze hebben het plezier en de ontspanning in het leven weer teruggevonden!

Klik hier om meer informatie te lezen over de Online Training ‘Nooit meer Zorgen of Stress’. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Previous Post

Heb je dromen over een vreemdgaande partner? Dit kan het betekenen

Next Post

Platonische Relatie: Wat houdt dat in?

platonische relatie